Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

ноември 2013

По повод 20 годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи помеѓу Народна Република Кина и Република Македонија, Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, во соработка со Амбасадата на Народна Република Кина во Македонија и Кинотеката на Македонија, Ве покануваат на отворањето на Неделата на современиот кинески филм со свечената проекција на филмот:“БЛЕСКАВИ ДЕНОВИ” (Wan jia deng huo / Glittering Days), игран филм, Кина 2009, 95 мин, режија: Ан Џанѓун (An Zhanjun)По проекцијата Ве покануваме

Во галерискиот простор на Универэитетот эа применети уметности во Дортмунд (Германија) во тек е иэложбата на тема (Урбана фотографија) која што е реэултат од истоимената работилница што се работеше во Белград, Скопје и Дортмунд. На работилницата учествуваа студенти од катедрите по фотографија од Универэитетот эа применети уметности од Дортмунд, Академија Нова од Белград и Универэитетот эа аудиовиэуелни уметности ЕСРА од Скопје. Во прилог следат повеќе фотографии од настанот. (function(jQuery)

На 7 Ноември (Четврток) со почеток од 10.00 часот, во Кино салата на Кинотека на Македонија, Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА и Францускиот институт, организираат симпозиум и уметнички портрет по повод 100 години од раѓањето на Албер Ками. Во рамките на настанот ќе се реализира следната програма: Обраќање на Ректорот на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, Јордан Плевнеш Обраќање на Амбасадорката на Франција во Македонија, Н.Е. Лоранс Оер Ексклузивен гостин, актерот првенец на МНТ, Ѓорѓи