Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

Запиши се на Еуропа Прима

Преземете го конкурсот за упис во учебната 2020/2021 година

Информации и пријава

Запиши се креативно!

Виртуелна прошетка

Ѕирнете во нашите простории уште пред да пристигнете.

Doctor Honoris Causa

Slobodan Šnajder

Slobodan Šnajder (born July 8, 1948) is a Croatian writer and publicist. Šnajder was born in Zagreb, where graduated in philosophy and English studies from the Faculty of Philosophy. He was co-founder and editor of the theatre journal Prolog as well as editor of the edition published by Cekade. His short stories, essays and plays were published since 1966. From January to June 1993, he was a columnist in daily newspaper Glas Slavonije (Početnica za melankolike), and, since January 1994, [...]

Meto Jovanovski

Мето Јовановски (роден во 1946 во с. Панчарево, Пехчевско) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Во 1971 година завршил Театарска академија во Софија, Бугарија и истата година се вработил во Драмскиот театар во Скопје. Неговата глумечка кариера започнала на сцената на Народниот театар во Штип, каде настапувал уште пред да се запише на студиите. Оттогаш, за многу кратко време, Мето Јовановски се истакнал како еден од водечките драмски уметници во Македонија.[1] Филмографија Мето Јовановски на Филмските средби во Ниш, [...]

Abdulah Sidran

Abdulah Sidran (October 2, 1944 in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina), often referred to by his nickname Avdo, is a Bosnian writer and poet who is renowned for his screenplays and dramas. His major works include Šahbaza, Bone and meat, The Sarajevo tomb (Sarajevski tabut), Why is Venice sinking (Zašto tone Venecija), several books of poetry, and screenplays for award-winning movies from the Former Yugoslavia, such as the Oscar-nominated When Father Was Away on Business and Do You Remember Dolly Bell?, [...]

Консултации

Термини и распоред на консултации и индивидуални состаноци со професори и асистенти.

Литература

Дигитални материјали, скрипти и учебници потребни за полагање испити и работа на часови.

Why choose Us

Many successful years of experience in the education make us leaders in this field.
Mentorship 0
Education 0
Learning 0
Motivation 0

Контакт

За сите прашања во врска со студиските програми и катедрите обратете се на нашиот факултет во работното време или пак директно преку контакт форма.

ул. Никола Русински бр. 1, 1000 Скопје, Македонија

+389 2 306 15 43

Пон - пет | 8.00 - 16.00

info@esra.com.mk