Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Новости

  Меѓународниот универзитет Травник, во соработка со академските партнери Универзитетот „АНГЕЛ КАНЧЕВ“, од  Русе, Бугарија и Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕФТА, Република Македонија ја организираат XX меѓународната конференција „ЕКОНОМИЈА И ГЛОБАЛИЗАЦИЈА, ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО И МЕДИУМИТЕ ВО КОНТЕКСТ НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈИТЕ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН“ што ќе се одржи на 13 и 14 декември 2019 година во Власиќ, хотел Пахуjица.

 Во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“, поддржана од Министерството за кулутра, Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска Филмска, Театарска и Танцова Академија – Скопје,  во пероидот од 4 до 15 Ноември 2019, ќе го презентира својот проект „Европски културен караван“. Проектот опфаќа серија од уметнички перформанси на студентите од Универзитетот за аудиовизуелни уметности од класата Актерска игра на професорот Мето Јовановски, едно од најголемите актерски имиња во нашата земја. Програмата ќе се изведе во 8 града

Денес во просториите на Универзитетот за  аудиовизуелни уметности ,,Европска Филмска Театарска и Танцова Академија, се одржа тркалезна маса на тема "Вештачка интелигенција и уметничко право", во соработка со  Медитеранскиот центар за човекови права од Реџио Калабрија, Италија. Предавањето го одржа професор Анџело Фераро, директор на центарот и продекан за Еразмус. Настанот го отвори Ректорот Јордан Плевнеш, а на работилницата учествуваа проф.д-р Атанас Козарев, Претседател на Асоцијацијата за корпоративна безбедност, Весна Попоска, генерален секретар наИнтенационалниот

Во организација на Универзитетот за аудиовизуелни уметности од Скопје, на 14, 15 и 16 јуни 2019 година, во просториите на универзитетот и Кинотека на Македонија, ќе се одржи екслузивна меѓународна конференција посветена на дигиталните медиуми и високото образование, под наслов: „4Д – Дигитално општество, дигитална безбедност, дигитални медиуми, дигитална иднина“. Главен гостин на конференцијата е еден од најголемите експерти за дигитално општество на глобален план, Ерол Саутерс, претседател на меѓународната програма “CREATE”, од Универзитетот на Јужна Калифорнија од Лос Анѓелес. Покрај