Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

јули 2015

Второто издание на Интернационалниот фестивал „Нови тврџава театар“ се одржува од 1 до 8 јули во „Вила Станковиќ“ во Чортановци, Нови Сад. Фестивалот беше отворен синоќа со претставата на Драмски театар „Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот“ од Јордан Плевнеш, а во режија на Владо Цветановски. Како што е познато оваа претстава беше естетичкиот тестамент на прерано починатиот македонски театарски и филмски режисер Владо Цветановски и негова исклучителна визја за Балканот како цивилизациско поле.„Архелаос