Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

јуни 2015

На 25 Јуни 2015 се одржа манифестација “Музиката на Владигеров меѓу Балканот и Бескрајот”, во рамките на која за почесен професор на нашиот Универзитет беше прогласен Панчо Владигеров (1953), професор по пијано од Берлин и внук на легендата на балканската музика Панчо Владигеров (1899-1978). На настанот присуствуваа Амбасадорката на Германија во Македонија, Г-ѓата Кристине Д. Алтхаузер, Амбасадорот на Бугарија во Македонја, Г-динот Иван Петков и Амбасадорот на мирот на УНЕСКО, светски познатиот бариотн Борис Трајанов.Пред тоа, со почеток од

Универзитетот за аудиовизуелни уметности има чест да Ве покани на уметничката манифестација “Музиката на Владигеров меѓу Балканот и Бескрајот”, која ќе се одржи 25 Јуни 2015 (четврток), со почеток во 13.30 часот, во Кинотеката на Македонија.Прогласување на Панчо Владигеров (1953), професор по пијано од Берлин и внук на легендата на балканската музика Панчо Владигеров (1899-1978), за почесен професор на Факултетот за применета музика при Универзитетот за аудиовизуелни уметности. Пред тоа, со почеток од 13.00 часот ќе биде

Со филмот „Борците“ на Тома Каје од 2014, добитник на две награди „Цезар“, утревечер во кино „Милениум“ ќе биде отворен 8. Фестивал на францускиот филм кој ќе се одржува до 20 јуни во Скопје и Охрид.Ќе бидат прикажани најнови филмови снимени минатата и оваа година, а покрај проекции ќе има и средби и разговори со ексклузивните гости, работилници, музичка вечер на францускиот оркестар F.A.M.E.'S. со седиште во Скопје