Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

ПОРТРЕТ НА РАДОВАН ПАВЛОВСКИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА АУДИОВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ

ПОРТРЕТ НА РАДОВАН ПАВЛОВСКИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА АУДИОВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ

На 12 април во 12 часот, во Драмското студио на Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска Филмска, Театарска и Танцова Академија – Скопје, ул. „Никола Русински“ бр. 1.,  ќе се одржи Поетски портрет на академик Радован Павловски, еден од најзначајните творци на македонската поетска ризница, на европско и светско ниво. Во сценската изведба учествуваат студенти од прва година на Актерска игра, Режија, Композиција и Звучен инженеринг, под раководство на Доц. Лилјана Котевска-Плевнеш, професор по македонски јазик. На крајот на манифестацијата, академик Радован Павловски ќе има специјално обраќање со поетска порака до младите уметници.