Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

април 2019

На 12 април во 12 часот, во Драмското студио на Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска Филмска, Театарска и Танцова Академија - Скопје, ул. „Никола Русински“ бр. 1.,  ќе се одржи Поетски портрет на академик Радован Павловски, еден од најзначајните творци на македонската поетска ризница, на европско и светско ниво. Во сценската изведба учествуваат студенти од прва година на Актерска игра, Режија, Композиција и Звучен инженеринг, под раководство на Доц. Лилјана Котевска-Плевнеш, професор по македонски