Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

ноември 2019

  Меѓународниот универзитет Травник, во соработка со академските партнери Универзитетот „АНГЕЛ КАНЧЕВ“, од  Русе, Бугарија и Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕФТА, Република Македонија ја организираат XX меѓународната конференција „ЕКОНОМИЈА И ГЛОБАЛИЗАЦИЈА, ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО И МЕДИУМИТЕ ВО КОНТЕКСТ НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈИТЕ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН“ што ќе се одржи на 13 и 14 декември 2019 година во Власиќ, хотел Пахуjица.

 Во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“, поддржана од Министерството за кулутра, Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска Филмска, Театарска и Танцова Академија – Скопје,  во пероидот од 4 до 15 Ноември 2019, ќе го презентира својот проект „Европски културен караван“. Проектот опфаќа серија од уметнички перформанси на студентите од Универзитетот за аудиовизуелни уметности од класата Актерска игра на професорот Мето Јовановски, едно од најголемите актерски имиња во нашата земја. Програмата ќе се изведе во 8 града