Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

јуни 2019

Во организација на Универзитетот за аудиовизуелни уметности од Скопје, на 14, 15 и 16 јуни 2019 година, во просториите на универзитетот и Кинотека на Македонија, ќе се одржи екслузивна меѓународна конференција посветена на дигиталните медиуми и високото образование, под наслов: „4Д – Дигитално општество, дигитална безбедност, дигитални медиуми, дигитална иднина“. Главен гостин на конференцијата е еден од најголемите експерти за дигитално општество на глобален план, Ерол Саутерс, претседател на меѓународната програма “CREATE”, од Универзитетот на Јужна Калифорнија од Лос Анѓелес. Покрај