Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

октомври 2015

Во организација на Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Драмскиот театар и Народниот театар од Битола, Македонија ќе биде дел од европската турнеја на театарот Ефемерид кој токму кај нас ќе ја има праизведбата на драмата “Исповед на една мазохистка”, чиј автор е едно од најголемите имиња на чешката драматургија Роман Сикора. Драмата “Исповед на една мазохистка” е една потресна симболичка и социјална слика на апсурдот во пост-комунистичката епоха на Европа и претставува сјајна драматуршка иновација која ќе је плени македонската