Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

јануари 2014

На 30 Јануари 2013, во просториите на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, свечено беше потпишан Меморандумот за соработка помеѓу Меѓународниот Славјански Универзитет Г. Р. Державин, Свети Николе – Битола, Р. Македонија и Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска филмска и театарска академија, ЕСРА Париз – Скопје – Њујорк. Со овој документ се озваничи почетокот на соработката помеѓу двете институции и поконкретно ќе значи развивање на заеднички истражувачки активности, заедничка работа во стручни