Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Студентот Зоран Шеќеров со прва награда на конкурсот “Млади уметници”

Студентот Зоран Шекеров со прва награда на конкурсот за „Млади Уметници“ Во просториите на Националната галерија „Мала станица“, вчера се одржа вториот по ред конкурс за „Млади уметници“ организиран од страна на Агенцијата за млади и спорт. Студентот по фотографија на Универзитетот за аудиовизуелни уметности Есра, Зоран Шекеров, освои прва награда во вредност од 40.000 денари со фотографијата „Говор на тело“. Оваа година, за разлика од претходната, конкуренција беше значително подобра, со пристигнати повеќе од 150 дела во пет различни дисциплини и тоа сликарство, графика, скулптура, фотографија и графички дизајн, а првонаградените дела кои беа избрани од страна на стручното жири, се прогласени за најдобри во своите дисциплини заради искучителната уметничка работа, која вклучува елементи на експериментални и истражувачки приоди кон делото, внимателен и добро оформен концепт и иновативност во пристапот и имплементацијата.Изложбата ќе биде отворена до 20-ти ноември.
Повеќе информации за работата на Зоран Шеќеров, може да се најдат на неговата веб страна
www.zoransekerov.com