Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Симпозиум на тема: “Женските права низ призмата на аудиовизуелните уметности во Југо-Источна Европа”

Програма:

19 Ноември 2015, Кинотека на Македонија
18.00 – Отворање на конференцијата
18.30 – Проекција на документарниот филм
            “Цената на сексот”, реж. Мими Чакарова, Бугарија
19.30 – Коктел

20 Ноември, Универзитет за аудиовизуелни уметности
11.00 – Симпозиум: “Женските права низ призмата на
             аудиовизуелните уметности во Југо-Источна Европа”
14.00 – Пауза
16.00 – Работилница со Весна Дамчевска (новинар во Нова Македонија):
            “Од собата до Холивуд – Сликата на жената уметник
             во биографскиот филм”
18.00 – Проекција на документарен филм (Кинотека на Македонија)
            “Кисмет”, реж. Нина Мариа Паскалиду

21 Ноември, Универзитет за аудиовизуелни уметности
11.00 – Симпозиум: “Женските права низ призмата на
             аудиовизуелните уметности во Југо-Источна Европа”
14.00 – Пауза
16.00 – Работилница со Марија Џиџева (филмски режисер):
            “Женското филмско писмо во Југо-Источна Европа”
18.00 – Проекција на документарен филм (Кинотека на Македонија)
            “Барајќи си ја среќата”, реж. Марија Џиџева