Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Премиера на документарниот филм по повод 70 годишнината од првиот број на “Нова Македонија”

Picture

Универзитетот за аудиовизуелни уметности се приклучи кон одбележувањето на 70 годишнината од печатењето на првиот број на весникот “Нова Македонија”.
По тој повод екипа составена од студенти на нашиот Универзитет реализираше документарен филм кој што премиерно ќе биде прикажан на 27 Октомври 2014 (понеделник), со почеток во 18.00 чассот, во кино салата на Кинотека на Македонија.