Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

НАГРАДА ЗА СТУДЕНТИТЕ НА ЕФТА  

Picture

Меѓународното жири на НЕТА (Нова Европска Театарска Акција): Анастас Поп Димитров – Бугарија, Градимир Гоер – Босна и Херцеговина, Тома Трифуновиќ – Србија, Ника Архар – Словенија и Јоана Поповска – Македонија додели специјална Награда за дебитански настап, во рамките на 24. Мегународен фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, на претставата „Животот е магичен круг од кој бегање нема“ на студентите  по актерска игра од прва година на Универзитетот за аудиовизуелни уметности Европска Филмска Театарска и Танцова Академија Скопје-Париз-Есен Ротердам од класата на професор Мето Јовановски и асистент Магдалена Ризова-Черних.  
Наградата ќе биде врачена на свеченоста по повод почетокот на новата академска година на Универзитетот за аудиовизуелни умености.