Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Конкурс за изработка на краток филм на тема “Женски права”

Picture

Универзитетот за аудиовизуелни уметности и првиот македонски дневен весник “Нова Македонија” распишуваат КОНКУРС за изработка на краток филм на тема “Женски права”.
На конкурсот може да се јават автори на возраст од 15 до 35 години. Конкурсот трае до 10 Февруари 2015.
На Конкурсот може да се испратат кратки филмови со времетраење до 5 минути и не поголеми од 2GB.
Нема ограничување во однос на техниката на снимање и жанрот на филмовите.
Сите пристигнати филмови во периодот од 15 до 29 Февруари, ќе бидат постирани на YouTube каналот на Универзитетот за аудиовизуелни уметности, а филмот со најмногу лајкови ќе ја добие наградата од публиката.
Стручно жири на Универзитетот за аудиовизуелни уметности и Нова Македонија, ќе направи селекција од 15 најдобри филмови ќе биде прикажана во рамките на седмото издание на фестивалот Вечери на женски права, кое ќе се одржи од 6 до 8 март 2016 година. Авторите на 15-те селектирани филмови ќе добијат право на 50% попуст при упис на Универзитетот за аудиовизуелни уметности.
Најдобриот филм според стручното жири ќе биде прикажан и на фестивалот на Југо-источна Европа во Париз, во периодот од 1 до 5 Јуни 2016, а најдобриот филм според публиката ќе биде прикажан на фестивалот на Југо-источна Европа во Берлин во периодот од 26 до 29 Мај 2016 (www.seeaparis.com).
Авторите на најдобриот филм според стручното жири и најдобриот филм според публиката ќе бидат гости на фестивалите во Париз и Берлин.
Филмовите треба да се праќаат преку WeTransfer на следната маил адреса:
produkcija@esra.com.mk