Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Кино Бразил Филм Фестивал

Кино Бразил Филм Фестивал

Picture

Од 23 до 25 мај 2014 ќе се одржи првото издание на Кино Бразил, фестивал на бразилски филмови, на кој ќе гостуваат 4 режисери и продуценти од Бразил. Ќе бидат прикажани 24 филма од поновата Бразилска продукција, повеќе краткометражни филмови, и еден долгометражен филм од контроверзниот бразилски режисер Кико Гоифман.
Web: www.kinobrasilfilmfestival.tumblr.com
Facebook: www.facebook.com/KinoBrasilFilmFest

Програма:

ПЕТОК 23 мај
20:00 Кинотека – Oтворање на фестивалот и проекција на кратки филмови
21.30 ТВ Студио ЕСРА – Журка со Дј Родриго

САБОТА 24 мај
20ч: Кинотека – Проекција на кратки филмови
22ч: Ку Ла Арт Галерија, Ново Маало (Проекција + изложба)

НЕДЕЛА 25 мај:
18:00 Кинотека. Проекциј на филмот “FilmeFobia”
20:00 МЕНАДА, Стара Чаршија, проекција и затворање на фестивалот со ДЈ Родриго