Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Бесплатна обука за млади креативци

Дали си на возраст од 21 до 30 години, зборуваш англиски и имаш почетна креативна идеја за бизнис? Дали планираш да регистрираш или штотуку си почнал со креативен стартап? Пријави се на уникатна практична обука за претприемништво и запознај се со истомисленици од целиот регион. Добиваш шанса твојата бизнис идеја да те однесе до Лондон!
Канцеларијата на Британскиот совет објави повик за бесплатна обука на млади креативци кои сакаат да развивајат сопствен бизнис во рамките на нивните дејности.
Може да се пријават кандидати од различни области како што се дизајнери, музичари, филмаџии, сниматели, тонци итн, кои сметаат дека имаат недостиг од деловни вештини за да ја развијат или реализираат својата идеја. Оценките од сите досегашни учесниците што ја поминале обуката се пофални, а што е највашно истата им помогнала да согледаат дали она со што сакаат да да се занимаваат може да има конкретна економска придобивка во нивната идна работа. Потребните информации за пријавувањето може да се најдат на следните линкови: Линк 1 и Линк 2
Рокот за пријавување е 31 декември 2015, а обуката ќе се одржи во Скопје од 18 до 23 јануари 2015. Сите трошоци за учество се покритени од организаторот.