Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

јануари 2016

Во Македонскиот народен театар на 21 јануари 2016, со почеток во 20 часот, непосредно пред почетокот на изведбата на претставата „Вечната куќа“, ќе биде промовирано изданието на собраните драми на Јордан Плевнеш, коишто се играни во повеќе европски и светски земји. Ексклузивната книга е во издание на Македонскиот народен театар.Приредувач е д-р Јелена Лужина, а присутните со пригодна реч, во присуство на авторот Јордан Плевнеш, ќе ги поздрави добитникот на наградата за хуманизам 2016, хрватскиот академик Дарко Гашпаровиќ.

"Обожение" е дипломски филм на студентите на Универзитетот за аудиовизуелни уметности Кирил Каракаш и Светислав Подлешанов. Премиерата е дел од програмата на роденденот на МКЦ на 16 Јануари, со почеток во 20.00 часот, во Кино Фросина. Влезот е слободен. По завршувањето на премиерата следува концерт во салата 25 Мај на 13 македонски бенда "ОД ДРУГАТА СТРАНА" кои го слават делото на "Падот на