Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Универзитетот за аудиовизуелни уметности со три награди на фестивалот “Арт Амфора” во Варна, Бугарија

Picture

​На престижниот меѓународен фестивал “Арт Амфора” кој по 15-ти пат се одржа во Варна, Бугарија од 24 до 27 Септември 2015, а третира телевизиски и филмски програми работени за деца и младинци, Универзитетот за аудиовизуелни уметности доби три награди. 
Имено документарниот филм “Досие НЛО” работен по сценарио и режија на Ирена Каровска доби специјална награда, награда за камера му беше доделана на Александар Терпини за документарниот филм “Рокументарец”, а посебно изненадување за жири комисијата предизвика документарниот филм “Заборавените” на Константин Плевнеш, кој доби “Гранд при”.
Со овие три меѓународни признанија, Универзитетот за аудиовизуелни уметности уште еднаш ја потврди успешноста на својата мисија во едукацијата на високо квалитетни кадри во областа на аудиовизуелните уметности.