Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

ТЕРМИНИ ЗА ПРИЕМНИ ИСПИТИ

ТЕРМИНИ ЗА ПРИЕМНИ ИСПИТИ

Примните испити за кандиатите на додипломски студии на Универзитетот за аудиовизуелни уметности за првиот уписен рок ќе се одржат на 31 август во 10:00 часот, за катердрите: Анимација, Монтажа и Камера, за Звучен инжењеринг на 31 август во 16:00 часот, а на 1 септември во 11:00 часот за катедрите: Продукција, Театарска режија, Применета музика, Фотографија.
На 4 септември во 10:00 часот ќе се одржи приемниот испит за кандидатите на Актерска игра и Филмска режија.
Вториот уписен рок е во периодот од 11 до 15 септември.
Конкурсот за постдиплпомски студии на сценски и аудиковизуелни уметности е отворен до 15 октомври 2017.
Новина во овој уписен рок се стимулативните поволности и интерни стипендии за овие дефицитарни професии во образовниот систем во Македонија и регионот на Југоистолна Европа.