Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

РОКОВИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРИЕМНИ ИСПИТИ

РОКОВИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРИЕМНИ ИСПИТИ

Picture


Ве известуваме дека ПРИЕМНИТЕ ИСПИТИ за сите пријавени кандидати за упис на нашот Универзитет до 31.08.2016 година, ќе се одржи на: 01.09.2016 во 10 часот.
   За сите заинтересирани кандидати кои ќе се пријават дополнително, ПРИЕМНИТЕ ИСПИТИ ќе се одржат на 12.09.2016 година во 10 часот. Пожелно е доколку кандидатите имаат изработено сопствени материјали (аудио-визуелни) или благодарници и дипломи од натпревари од соодветната област, да ги презентираат пред комисијата.

Пријавените кандидати за актерска игра за приемниот испит треба да подготват:

  • еден монолог по слободен избор
  • една рецитација
  • расказ (сопствена приказна на слободна тема)

Претседател на испитната комисија ќе биде Проф. Мето Јовановски.