Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Презентација на тема: “Историја на фотографијата, преку збирките на фотографската фондација М+М Оер”.

Picture

Македонскиот центар за фотографија, Кинотеката на Македонија и Универзитетот за аудиовизуелни уметности од Скопје Ве покануваат на презентацијата на тема: 
Историја на фотографијата, преку збирките на фотографската фондација М+М Оер“.
Фотографското богатство на Фондацијата ќе го презентира основачот Г-дин Мишел Оер. Презентацијата ќе се одржи во Галеријата на Кинотека на Македонија, 30.09.2015 (среда) во 19 часот.
Фотографската фондација М+М Оер е основана во 2009 година со цел да се заштитат и промовираат постојаните збирки како и да се надополнат со нови фотографски дела. Преку организирање на изложби на млади но и неправедно заборавени фотографи секојдневно ја надополнуваат меѓународната фотографска енциклопедија. Нивните публикации, како и организирањето на разни работилници, предавања, семинари придонесуваат во разбирањето на фотографијата како медиум за креативно изразување.
Во фотографската ризница на фондацијата Оер се наоѓаат преку 50 000 оригинални  фотографии кои потекнуваат од самиот почеток на фотографијата (1839) до денешен ден како и повеќе од 21 000 фотографски книги и преку 500 стари фотографски камери. 

www.auerphoto.com / За повеќе информации: robert.jankuloski@gmail.com