Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

На 15 Септември почнува новата академска година на Универзитетот за аудиовизуелни уметности

Picture

По повод почетокот на новата академска година, имаме чест да Ве поканиме на првиот учебен ден на Универзитетот за аудиовизуелни уметности, кој ќе се одржи на 15 Септември 2015, со почеток во 11.00 часот, во просториите на нашиот Универзитет.
Во рамките на свечената церемонија ќе бидат доделени индексите на новозапишаните студенти, а своите дипломи ќе ги добијат завршените студенти на додипломските и постдипломските студии.
Покрај ова церемонијата ќе биде збогатена и со прогласување на легендарното име на македонскиот театар и филм Мето Јовановски за Doctor Honoris Causa на Универзитетот за аудиовизуелни уметности, кој оваа година ќе ја предводи новата класа на актери.
Во присуство на Г-динот Ив Робер од асоцијацијата Europa Piano Program ќе биде презентиран меѓународниот проект “Europa Piano Program 2015-2020”, чиј носител ќе биде нашиот Универзитетот, а во кој што ќе бидат вклучени Македонија, Албанија, Австрија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Франција, Германија, Грција, Косово, Црна Гора, Романија, Србија, Словенија, Турција и Полска.
Од оваа година нашиот Универзитет ја воведува наградата “Љубе Цветановски” која традиционално секој 15 Септември ќе им се доделува на истакнати автори на документарен филм.

Воедно ги информираме сите заинтересирани студенти дека уписот на Универзитетот за аудиовизуелни уметности трае до 1-ви Октомври 2015.