Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

“Мал дисконтинуитет во времепросторот” во трка за Сребрен Мелиес

“Мал дисконтинуитет во времепросторот” во трка за Сребрен Мелиес

Picture

Краткиот игран филм “Мал дисконтинуитет во времепросторот”, на професорот на Универзитетот за аудиовиузелни уметности ЕСРА Гоце Цветановски, е селектиран на Гросман филм и вино фестивалот во Словенија, каде што ќе се натпреварува за престижната награда Сребрен Мелиес. Фестивалот се оддржува од 15 до 19 јули во Љутомер, Словенија, а во официјалната селекција ќе се натпреваруваат 20 кратки филма од цела Европа. Сребрениот Мелиес го доделува жири од Европската Федерација на Фестивали на Фантастични Филмови (http://www.melies.org/), а победникот на фестивалот автоматски станува кандидат за Златен Мелиес – најдобар краток фантастичен филм во Европа.
http://www.grossmann.si/film-program/melies-d-argent/ Филмот е независна копродукција на неколку продуцентски фирми од Македонија, а главните улоги ги толкуваат Висар Вишка и Драгана Левенска.