Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

КОНКУРС ЗА КРАТОК ФИЛМ

Францускиот институт во Скопје годинава организира натпревар на 3 минутни видеа, којшто се одржува во рамките на Фестивалот на француски филм во Македонија.
 
Натпреварот е наменет за младите од 18 до 28 години, коишто треба да снимаат мини-видео со мобилн телефон на тема „слобода на изразување“.
Првата награда е престој во Франција и часови по француски јазик. Познавањето на францускиот јазик не е задолжително.
 
Сите дополнителни информации, формулар за учество на бесплатните работилници за изготовка на мини-видео (кои се факултативни) се достапни наследниот линк: http://www.ifs.mk/mk/Home/CultureContent/1527

Во приложениот документ се наоѓа кус опис на наптеварот.