Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Филмски проекции за средношколци

Филмски проекции за средношколци

Универзитетот за аудиовизуелни уметности, во соработка со Кинотеката на Македонија организира бесплатни проекции за средношколци. Проекциите ќе се одвиваат два пати неделно, во понеделник и среда во терминот од 12:30 часот.
По секоја пројекција, за значењето и естетиката на филмскиот медиум ќе говорат проф. Стефан Сидовски и проф. Радомир Поповски, по што ќе следува отворена дискусија.

Програма:

  1. С. Кјубрик – 2001 Одисеја во вселена (2001 Space Odyssey, 1968), дата: 11.04.2016
  2. Ж. Л. Годар – Без здив (Breathless, 1960), дата: 13.04.2016
  3. Обожение (Дипломски филм на К. Каракаш и С. Подлешанов), дата: 18.04.2016
  4. Проекција на студентски филмови , дата: 20.04.2016
  5. К. Кишловски – Краток филм за убивство (A Short Film About Killing, 1988), дата: 02.05.2016
  6. А. Звјагинцев – Вракјање (The Return, 2003), дата: 04.05.2016

За дополнителни информации:
+389 78 318 089; +389 78 814 817
http://www.esra.com.mk/