Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

ЕВРОПСКИ КУЛТУРЕН КАРАВАН НИЗ МАКЕДОНИЈА

ЕМИЛИЈА КАРАФИЛОВСКА И МИА ВЕЛКОВСКА ДОБИТНИЦИ НА ЕВРОПСКИТЕ НАГРАДИ

Одборот за доделување на наградите од Конкурсот за најдобри аудиовизуелни и литературни остварувања посветени по повод 9 МАЈ – ДЕНОТ НА ЕВРОПА, составен од членови на Интернационалниот универзитет ЕУРОПА ПРИМА – Скопје, во соработка со Европската асоцијација на професори и Асоцијацијата за корпоративна безбедност – Скопје, додели две први награди на:
Емилија Карафилоска од Охрид, за литераурната творба „Денот на Европа“, и на Миа Велковска од Скопје, за анимацијата „Очите на Европа“. Свеченото доделување на наградите се изврши онлајн, на Денот на Европа – 9 мај 2020 година.