Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

6то издание на Филозофскиот Филмски Фестивал

Picture

Од 7 до 9 април 2016 во Кинотеката на Македонија ќе се одржи шестото издание на Филозофскиот Филмски Фестивал. Во рамките на Главната програма на Фестивалот предвидени се три проекции на филмови, излагања на тема со еминентни професори по филозофија од Македонија, и секако отворени дискусии со публиката. Исто така, оваа година како дел од Придружната програма на Фестивалот во изминативе два месеци беа организирани два специјални настани за учениците од средните училишта и за студентите од Филозофскиот факултет во Скопје. За време на Фестивалот, на свечен настан, ќе бидат прогласени победниците на Конкурсите, на кои ќе им бидат доделени награди.