Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

Запиши се на Еуропа Прима

Преземете го конкурсот за упис во учебната 2021/2022 година

Попуст од 25% за упис во академската 2021/2022година

Запиши се креативно!

Виртуелна прошетка

Ѕирнете во нашите простории уште пред да пристигнете.

Doctor Honoris Causa

Ion Caramitru

Ion Horia Leonida Caramitru (born March 9, 1942) is a Romanian stage and film actor, stage director, as well as a political figure. He was Minister of Culture between 1996 and 2000. Born to an Aromanian family in Bucharest, he graduated from the I. L. Caragiale Institute for Theater and Film Arts in 1964, having debuted on the stage a year earlier — with the title role in an acclaimed production of William Shakespeare's Hamlet for the Bulandra Theater. Caramitru [...]

Manoel de Oliveira

Manoel Cândido Pinto de Oliveira, (born December 11, 1908) is a Portuguese film director born in Cedofeita, Porto. He began working on films in the late 1920s, but did not receive international recognition until the early 1970s. Since the late 1980s he has been one of the most prolific working film directors and continues to make an average of one film per year past the age of 100. In March 2008 he was reported to be the oldest active film [...]

Meto Jovanovski

Мето Јовановски (роден во 1946 во с. Панчарево, Пехчевско) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Во 1971 година завршил Театарска академија во Софија, Бугарија и истата година се вработил во Драмскиот театар во Скопје. Неговата глумечка кариера започнала на сцената на Народниот театар во Штип, каде настапувал уште пред да се запише на студиите. Оттогаш, за многу кратко време, Мето Јовановски се истакнал како еден од водечките драмски уметници во Македонија.[1] Филмографија Мето Јовановски на Филмските средби во Ниш, [...]

Консултации

Термини и распоред на консултации и индивидуални состаноци со професори и асистенти.

Литература

Дигитални материјали, скрипти и учебници потребни за полагање испити и работа на часови.

Why choose Us

Many successful years of experience in the education make us leaders in this field.
Mentorship 0
Education 0
Learning 0
Motivation 0

Контакт

За сите прашања во врска со студиските програми и катедрите обратете се на нашиот факултет во работното време или пак директно преку контакт форма.

ул. Никола Русински бр. 1, 1000 Скопје, Македонија

+389 2 306 15 43

Пон - пет | 8.00 - 16.00

info@esra.com.mk