Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

ПРЕСА – Видови монтажа

Ова е прирачник, краток учебник за филмска и ТВ монтажа. Во книгата се прикажани теориски и практични монтажерски решенија, кои произлегуваат од долгогодишната работа на Филмот и Телевизијата.

Во книгата се обработени, поимот на монтажа, видовите на монтажа и нејзините карактеристики. Покарај текстоалниот дел дадени се и примери од почетоците на кинематографијата па се до сегашноста во контекс на значењето и улогата на монтажата.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПУБЛИКАЦИЈАТА

  • Автор: Миле Петковски
  • Издавачка куќа: Универзитет за Аудиовисуелни Уметности „ЕФТА“ – Скопје
  • ИСБН: 978-608-4555-16-2
  • Година на издавање: 2017
  • Број на страни: 206
  • Димензии: 175/240
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски