Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Медиумски рефлексии

Во книгите (под исти наслов, прва и втора) се поместени бројни трудови од областа на медиумите и нивното влијание во севкупното наше живеење.  Имено,со оглед на фактот дека некој посериозни опсервации во сверата на медиологијата кај нас во Македонија и не се направени (исклучок прават специјализираните катедри при одредени универзитети) ова е еден личен придонес од мене и од универзитетот ЕФТА за појаснување на многу непознаници од сверата на медиумските науки за пошироката јавност.  Сметам дека четивата поместени во двете книги  во многу нешта ке придонесат за еден посериозен поглед кон медиумите и нивната улога  како клучни информатори, едукатори, забавувачи (и во поново време со злоупотребата на нивните алатки: слика,  тон, монтажа) да можат да дадат одредени проценки што е вистина прикажано на медиумот што е фризирана информација, да имаат еден критички однос кон масовните медиуми.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПУБЛИКАЦИЈАТА

  • Автор: Мишо Нетков
  • Издавачка куќа: Интернационален Универзитет Еуропа Прима
  • ИСБН: 978-608-4555-25-4
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 207
  • Димензии: 176/250
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски