Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Еуропа Прима

Документарен филм

Во книгата се третираат повеке поглавја што на некој начин прават обид да креираат една рамка, една детерминанта, некој вид на објективна слика  за тоа што претставува документарниот филм. За таа цел дадени се правците во документаристиката од самата негова појава па следствено се до процесот како да се изготви еден квалитетет документарен филм (од идеја до реализација). Секако, внатре се поместени бројни примери на документарни дела и изјави на видни светски и домашни документаристи. Книгата во основа претставува извинредно квалитетно градиво за сите оние кој се занимаваат со документаристика.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПУБЛИКАЦИЈАТА

  • Автор: Мишо Нетков
  • Издавачка куќа: Универзитет за Аудиовизуелни Уметности „ЕФТА“ – Скопје
  • ИСБН: 791.229.2
  • Година на издавање: 2017
  • Број на страни: 194
  • Димензии: 176/250
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски