Тел: +389 2 3061543 | Факс: +389 2 3067 609 | Следете нѐ на:

a

Слободан Таневски

Слободан Таневски

Доцент

Стручен соработник

Предмети: 

Доцент на Факултетот за филмски уметности од областа на Филмска и ТВ продукција при Интернационалниот Универзитет Еуропа Прима.

Извршен директор и продуцент на 3D Project Studio, кое работи од 1996 година  а воедно  и електроинженер кој уметноста ја реализира низ призмата на современата технологија.

Своето долгогодишно искуство и знаење денеска активно го партиципира и во една од најголемите софтверски компании на балканот „DEVTEK“ – Eazy Media Europe за изработка на PLAYOUT програмски модули, незаменлив дел од секоја современа дигитална телевизиска куќа.

Во полето на театарот, преку мултимедијални хардверски и креативни видео решенија, надградувајќи ги аудиовизуелнтите дела со една нова димензија. Почнувате 2006-та година со премиерата на театарската претстава „ВОЈАЏЕР“ МОБ што е првата театарска мултимедијална изведба каде е применет методот на повеќеслојна multilayer синхронизирана проекција.  Потоа проект „СОЛАРИС“„3327 НИКОЛА ТЕСЛА“ кој за прв пат прикажа и мапирање со актери во реално време.

Од областа на 3Д Мапирањето, позначајни проекти во кој Милчо Узунов се јавува како автор на 3Д Мапирањето и видео содржината се: „АЛЕКСАНДАР III МАКЕДОНСКИ“, „СИНАТА ПТИЦА, „ЏОН ПИПЛФОКС“-, „БУРЕ БАРУТ, комерцијанлото отворање на „СИТИ МОЛ – СКОПЈЕ“. И „СИТИ ГАЛЕРИ – СКОПЈЕ“ и многу други културно уметнички проекти. Во текот на реализацијата на своите проекти, Милчо Узунов постојано истражува и воведува нови методи за имплентација на технолошките достигнувања во сферата на аудиовизуелните дела.

 

Образование

Национална Ликовна Академија“ - Софија

Отсек - сликарство

Национална Ликовна Академија - Софија

Магистратура - Отсек сликарство

Значајни проекти

„Кога дрвјата паѓаат“ во режија на Марисија Никитук – Украина

Анимација, композитинг и визуелни ефекти за долгометражен игран филм

2018г - Анимиран филм „Готлиб“

Режисер, сценарист и продуцент

Краток анимиран филм „Неми филмови“

Тековен проект - Режисер, ко-сценарист и аниматор